view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

De verenigingskalender

 • MechBeuncie interesse

  Ben jij een kluskoning in de dop, heb je een passie voor hamers en kwasten ?Als MechBeunCie ben je bezig met het maken van de decoorstukken die gebruikt gaan worden voor het grootste en mooiste feest van heel Leeghwater: Mechnificent!!

 • Liftwedstrijd

  Altijd al in een Aston Martin DB11 of een Porsche Panamera willen (mee)rijden? Nu kan het! Op vrijdag 23 februari organiseert de Rally commissie van Gezelschap Leeghwater als lustrumactiviteit een liftwedstrijd voor alle fanatieke autoliefhebbers van Werktuigbouwkunde. 

 • Lunchlezing Engineers Without Borders


  Technology improves the world. We often observe how technology is used in context of sustainability but it is less visible how it is used in development aid. Engineers Without Borders is an organization which leads projects worldwide aiming at improving the living conditions of people in developing countries. Their goal is to promote, teach and implement sustainable technical solutions in these countries which can be successfully adopted by local companies. Are you interested in the goals and projects of Engineers Without Borders? 

 • Lunchlezing Groenland Kip

  Groenland Kip is één van de marktleiders in Nederland op het gebied van het verwerken van kip. Iedere week worden er miljoenen kippen gedistribueerd van de slachterij naar Groenland Kip om vervolgens geleverd te worden aan allerlei klanten. Denk hierbij aan Albert Heijn en de Jumbo, maar bijvoorbeeld ook aan de KFC en McDonald’s. De verandering tussen vraag en aanbod kan per dag enorm verschillen wat zorgt voor enorme logistieke uitdagingen. 

  Ben jij benieuwd wat Groenland Kip te bieden heeft aan de Werktuigbouwer? Wil jij weten wat voor mogelijkheden er bij dit bedrijf voor jou zijn?

  Kom dan voor de verandering niet een broodje Leo scoren, maar een heerlijke wrap met kip!

 • Excursie Quooker

  Thee zetten, noodles maken, rijst, pasta of aardappelen koken? Dagelijks heb je kokend water nodig, maar het koken duurt zo lang……. Toch is dat lange wachten niet meer nodig met de Quooker.

 • Lunchlezing Stork

 • Lunchlezing Bayards

 • Case Eriks

 • Symposium - Side effects of innovation

 • Lunchlezing Dynaflow

  De Dynaflow Research Group is een consultancy bureau dat zich focust op de stromingen van vloeistoffen en gassen door pijpen. Ze lossen tal van problemen op bij klanten om het transport van stoffen door pijpleidingen zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren, zonder dat er risico’s bij komen kijken. Dit vereist diepgaande kennis over de leidingen, maar ook over de pompen, turbines en processen zoals gasvorming en warmte-overdracht.

 • Maritime & Offshore Career Event

  Maritime & Offshore Career Event 2018

 • Excursie Tata Steel - Vol!

  Word jij ook warm van gigantische smeltovens en enorme walsmachines? Wil jij de werktuigbouwkunde in de praktijk zien? Ga dan mee naar Tata Steel!

  Op 28 maart gaat er een excursie naar de vestiging van Tata Steel in IJmuiden. Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het product wordt daardoor ook veel gebruikt in de werktuigbouwkunde en daarom gaan wij een kijkje nemen achter de schermen. Dit is een uitgelezen kans om er misschien wel achter te komen of de masters Material Science & Engineering of Energy & Process Technology iets voor jou zijn! Schrijf je snel in, want vol is vol!

 • Locatiebekendmaking en opening inschrijvingen buitenlandreis - Vol! - Reservelijst geopend!

  De locatie is bekend! Dit jaar zal de meest fantastische reis van Gezelschap Leeghwater plaatsvinden van 23 t/m 29 mei. We gaan dit jaar met 32 olifanten rondtrekken door 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. We starten uiteraard in Delft en reizen dan via Stuttgart en München naar Wenen, waar we het weekend zullen verblijven. Vanuit Wenen gaan we door naar Praag, om vervolgens via Leipzig weer terug te reizen naar Delft.

  Terwijl we van stad naar stad reizen zullen we uiteraard ook bedrijven bezoeken en niet zomaar bedrijven! We gaan onder andere naar MAN , Airbus en John Deere. De kosten voor deze illustere reis zijn €220,-. Hierbij is alles inbegrepen, dus overnachtingen, eten/drinken en vervoer. Souvenirs natuurlijk niet. De aanbetaling is €45,-.

  Wil je gegarandeerd zijn van je plekje? Schrijf je dan direct in! Mocht je nog vragen hebben over de reis of andere zaken, dan kan je ons altijd mailen op excursion_tour@leeghtwater.nl.

 • Paasbrunch - ChickaCo

 • Sterkteleer tentamentraining 1 - AFGELAST

  Deze training gaat helaas niet door i.v.m. ziekte van de docent, je kan je wel nog aanmelden voor de training van woensdag 4 april.

 • Algemene Ledenvergadering

  Geacht Leeghwaterlid,

 • Commissielunch 3

  Tijdens het leren voor je tentamens er altijd wel behoefte aan een momentje van ontspanning. Kom daarom tijdens de studiedrukte even gezellig een gratis broodje eten met alle commissieleden! 

 • Sterkteleer tentamentraining 2

  Ga je deze periode Sterkteleer herkansen, wil je de stof weer even ophalen en nog wat extra oefenen? Gezelschap Leeghwater organiseert een tentamentraining voor dit vak zodat je helemaal klaar bent voor het hertentamen! 

 • Case Witteveen+Bos

  Wil jij beleven hoe het is om als ingenieur en adviseur te werken aan werktuigbouwkundige-, IT- en besturingssytemen van de Maeslantkering en andere infrastructuur in Nederland?

 • Lunchlezing TWD

  Temporary Works Design (TWD) creëert op maat gemaakte constructies en tools om offshore- en zware civiele installaties veilig en op tijd te laten werken. Ze lossen voor hun partners grote problemen op, hierdoor komen ze voor complexe en hele diverse problemen te staan. Ze werken voornamelijk in de offshore, zowel op het gebied van windenergie als olie en gas. Voorbeelden van partners zijn JUMBO BigLift, van Oord, Ampelmann en ‘The Ocean Cleanup’. 

 • Info session Joint Interdisciplinary Project (master students only)

  Joint Interdisciplinary Project
  Connecting students from different faculties with companies in various branches to find innovative, unexpected and transcending solutions to real technical problems.

 • Salsa-cocktail borrel + salsa workshop

  De afgelopen weken hebben we allemaal heel hard gestudeerd om de nodige puntjes binnen te slepen. Na al die uren naar je beeldscherm en boeken staren, is het wel weer tijd om de heupen los te schudden. Om dit voor elkaar te krijgen organiseert de Chickaco op 24 april een salsa-cocktailborrel in het Lagerhuysch.
  Geniet van onbeperkt cocktails met een Zuid-Amerikaans thema om daarna, wanneer iedereen een beetje los is gekomen, een gratis salsaworkshop te volgen. Deze nieuwe dansmoves kunnen dezelfde avond bij het slagtandfeest worden gebruikt!

 • Slagtandfeest

  Zet je schrap, raap alvast je dansoutfit bij elkaar, want het enige echte Slagtandfeest staat weer voor de deur! Dinsdag 24 april zullen we gaan swingen op discohitjes en schitteren onder de discobol. 

 • 3mE Voetbal- en Hockeytoernooi

 • NuCo mentor interesse

  Net zoals elk jaar wordt er deze zomer weer het fantastische eerstejaarsweekend georganiseerd! Wil jij een groepje aankomend eerstejaars leren wat het betekent om een echte werktuigbouwkunde student te zijn? Schrijf je dan met z’n tweeën in als mentorkoppel! 
   

 • Lunchlezing Essity

 • Koningsdag

  Koningsdag vieren met je mede-olifanten varend over de grachten van Utrecht, klinkt dat niet als een topidee? Goed nieuws! De ACC heeft voor jullie geregeld dat we met een kudde olifanten verspreid over 2 boten de grachten van Utrecht onveilig gaan maken! Schrijf je snel in want er is maar beperkt plek. We verzamelen om 13:00 op Utrecht centraal. De boottocht duurt tot 15:45 en daarna zijn er nog allerlei leuke dingen te doen in het centrum van Utrecht!

 • Business Tour 2018

  Wat: serieuze 6-daagse reis met zes bedrijven en een gezellig weekend
  Wie: 3e jaars en ouder
  Kosten: 90 euro (inschrijfkosten 25 euro)

 • Lunchlezing Rijkswaterstaat

  De kans dat je Rijkswaterstaat al kent is groot, maar dat er ook een hoop werktuigbouw verwerkt zit in onze infrastructuur is minder bekend. 

  Tijdens de lezing op 8 mei vertellen ze je graag hoe de werktuigbouwers bij Rijkswaterstaat letterlijk de infrastructuur van Nederland in beweging houden en bijdragen aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Alhoewel het bedrijf inmiddels al meer dan 200 jaar bestaat, blijven er constant projecten en uitdagingen bijkomen in deze sector.

  Ben jij benieuwd of Rijkswaterstaat iets voor jou te bieden heeft? Schrijf je in via de link en kom er tijdens deze lunchlezing achter onder het genot van een gratis broodje Leo! 

 • Lunchlezing C-Job Naval Architects

  C-Job Naval Architects is het grootste onafhankelijke scheepsdesign & engineering bedrijf in Nederland. Ze streven ernaar om leidend te zijn in de maritieme sector door baanbrekende schepen te ontwerpen in de offshore-, megajacht- en baggerindustrie. Elke dag zorgen multidisciplinaire teams voor innovatieve, duurzame en maatgemaakte oplossingen om scheepswerven en scheepseigenaren wereldwijd te ondersteunen. C-Job maakt het verschil door te investeren in zijn mensen en door elke uitdaging te omarmen, zowel tijdens de ontwerpfase als de levenscyclus van het schip.

 • Excursie ASML - Vol!

  Wil jij weten wat de techniek is achter het maken van chips op een schaal kleiner dan de dikte van een haar?

  ASML is de grootste producent van lithografie machines voor de productie van chips. Hierbij worden halfgeleiders op een siliconen wafer afgedrukt, door middel van licht. Intussen zijn ze markleider in de wereld en met een omzet van negen miljard euro is het een bedrijf om U tegen te zeggen. 

  Wil jij kijken of de masters Opto-Mechatronics of High-Tech Engineering bij jou passen? Wil jij een dagje achter de schermen kijken bij deze multinational en ook nog een gratis lunch krijgen? Schrijf je dan snel in, want vol is vol! 

 • Commissieweekend

  Verlang jij ook nog wel eens naar een tijd zonder tentamens, een tijd zonder huiswerk, waar je je alleen nog maar druk hoefde te maken over stoepkrijt en tikkertje? Denk jij nog wel eens terug aan het laatste jaar van die onbezorgdheid, met als hoogtepunt het grote kamp in groep 8?

 • Lunchlezing Alliander - AFGELAST

 • Buitenlandreis - Vol! - Reservelijst geopend!

  Dit jaar zal de meest fantastische reis van Gezelschap Leeghwater plaatsvinden van 23 t/m 29 mei. We gaan dit jaar met 32 olifanten rondtrekken door 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. We starten uiteraard in Delft en reizen dan via Stuttgart en München naar Wenen, waar we het weekend zullen verblijven. Vanuit Wenen gaan we door naar Praag, om vervolgens via Leipzig weer terug te reizen naar Delft.

  Terwijl we van stad naar stad reizen zullen we uiteraard ook bedrijven bezoeken en niet zomaar bedrijven! We gaan onder andere naar MAN , Airbus en John Deere. De kosten voor deze illustere reis zijn €220,-. Hierbij is alles inbegrepen, dus overnachtingen, eten/drinken en vervoer. Souvenirs natuurlijk niet. De aanbetaling is €45,-.

  Mocht je nog vragen hebben over de reis of andere zaken, dan kan je ons altijd mailen op excursion_tour@leeghtwater.nl.

 • LateX cursus

  Als je wilt leren hoe je met het programma LateX kan werken moet je deze cursus volgen! LateX is (net als Word) een programma waarin je rapportages kan typen, maar dan gefocust op technische en wetenschappelijke documentatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het makkelijk verwerken van formules. LateX wordt veel gebruikt binnen technische bedrijven en daarom is het heel handig als je weet hoe je hierin rapporten kan typen!

 • Lunchlezing Deerns


  Het project De Brug te Rotterdam kenmerkte zich door de complexe constructie waarmee deze tot stand is gebracht en door tijdens het bouwproces de fabriek en haar bedrijfsprocessen niet te verstoren.

 • Vrouwen Bedrijvendiner

  De inschrijvingen voor de activitiet zijn helaas gesloten!

 • Campusrun

  Algemeen

 • Excursie Moba - Verplaatst!

  Check jij in de supermarkt ook altijd of de eieren in het doosje nog wel heel zijn? Bijna altijd zijn ze in perfecte staat, maar hoe kan dat? Goede verpakking zou je zeggen. Eitje toch?

  Maar hoe komen die eieren vanuit het kippenhok in die goede verpakking? Hiervoor ben je bij Moba aan het goede adres. Moba is dé marktleider op het gebied van het sorteren, verpakken en verwerken van eieren en dit is het moment om een kijkje te nemen achter de schermen. Dit sluit goed aan bij de masterrichting Transport Engineering & Logistics.

  We vertrekken met een bus vanaf 3mE. Wees er als de kippen bij en schrijf je snel in, want vol is vol!

 • Weekend Rally

  De Weekendrally is een evenement dat je zeer zeker mee moet maken. In dit weekend ga je met 100 Rally-enthousiastelingen op naar het buitenland om daar verschillende lastige puzzel-etappes af te leggen in de gaafste omgevingen. Deze hersenkrakers zijn voor jou en je team enige optie om de route goed af te leggen. Mocht je voor de winst gaan, het concept is vrij simpel: Rijd je goed dan kun je punten scoren. Rijd je verkeerd, dan niet... 

 • Lunchlezing Voort


  Het project Verdygo, waar Voort een grote rol in heeft gespeeld, zorgt ervoor dat het hergebruiken van gezuiverd water wordt gestimuleerd. Deze innovative, modulaire en duurzame rioolwaterzuiveringsinstallatie is een sterk staaltje werktuigbouwkunde!

 • Algemene Ledenvergadering

  Het is mij een eer en een waar genoegen u te mogen uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering die zal plaatsvinden op dinsdag 12 juni 2018. De inloop van de vergadering is om 16.30u in het Lagerhuysch. De vergadering zal beginnen om 17.00u. De agenda voor de vergadering ziet er als volgt uit:

 • Vrouwen Picknick

 • FUTURE FLUX FESTIVAL

 • Lunchlezing opto-mechatronics

 • VOL - Tentamentraining Dynamica

  Ga je deze periode Dynamica herkansen, wil je de stof weer even ophalen en nog wat extra oefenen? Gezelschap Leeghwater organiseert een tentamentraining voor dit vak zodat je helemaal klaar bent voor het hertentamen!

  Een oud werktuigbouwkunde student zal de trainingen geven en elk onderwerp komt aan bod.

  DEZE TRAINING IS HELAAS VOL

 • BBQ Ontwerpwedstrijd

 • Commissielunch 4

  Tijdens het leren voor je tentamens er altijd wel behoefte aan een momentje van ontspanning. Kom daarom tijdens de studiedrukte even gezellig een gratis broodje eten met alle commissieleden! 

 • Excursie Huisman: Scylla

 • Eerstejaars Interesse Lunch

  Ben jij eerstejaars en wil jij commissie bij Gezelschap Leeghwater doen? Kom dan naar de Eerstejaars Intresse Lunch en maak kennis met alle commissies die Leeghwater te bieden heeft!

 • Jaarboek uitreiking

  Het is eindelijk zover, op woensdag 19 september zal tijdens de Lagerhuysch borrel het Jaarboek van het 150ste jaar van Leeghwater worden uitgereikt.Als je een Jaarboek komt ophalen, zal die vergezeld worden door een biertje en een berichtje van de redactieleden. Kom dus vooral langs tijdens de borrel en spot jezelf in een van de vele foto's in het boek!

 • Commissie Interesse Borrel

  Wil jij een commissie bij Gezelschap Leeghwater doen? kom dan naar de interesse borrel en maak kennis met alle commissies die Leeghwater te bieden heeft!

 • Delftse spelletjes avond

  Tijdens de Delftse spelletjesavond worden onder het genot van een biertje en een bitterbal de nodige kaart- en dobbelspelletjes gespeeld die handig van pas kunnen komen in je studententijd! Neem dus je hele project- of Oweegroep mee om een avondje lekker te ontspannen. Voor een klein bedrag van 2 euro kan jij erbij zijn en krijg je ook nog eens 2 biertjes. 

 • Pubquiz

  Hé Olifant!

 • Lunchlezing ASML

  Wil jij weten wat de techniek is achter het maken van chips op een schaal kleiner dan de dikte van een haar?

 • Slagtandfeest Saturday Night Fever

  Heb jij je practicum systeem en regeltechniek ook nooit gehaald? Krijg jij je arduino maar lastig ingeregeld? Heb jij ook geregeld last van burn-outs? Om al deze redenen hebben wij een Olifantastisch Slagtandfeest voor jou geregeld! 

  Direct na het Lagerhuysch themafeest stiften we door naar Café Verderop. Entree is gratis, outfit verplicht.

  Tot woensdag!


  P.S. Vergeet vooraf de regelementen niet te lezen.

 • Excursie Thales

 • Dagrally 2018

  Lieve autofanaten, chauffeurs, navigators, mascottes en escaleerberen, 

  Na het succes van de Weekendrally van afgelopen juni, zal de vijftiende Rally commissie weer een prachtige dagrally neerzetten. Wederom in het thema Fantum of Solace. Schrijf jou en je team snel in want alleen dan kunnen jullie er ook bij zijn. Leg de Shulties vast lauw, want de mooiste activiteit van het jaar komt er weer aan!

  Skrrt skrrt, Rally 15

 • Lunchlezing Alliander

  Wil jij alles te weten komen over energie distributie en wat voor een enorm netwerk daar bij komt kijken?

 • de grote StuCo-kroegentocht

  StuCo 150 zal als laatste activiteit een grootse kroegentocht langs verschillende Delftse cafées houden! Jong en oud krijgen voor 3 euro, vijf heerlijke speciaalbiertjes van ons. Escalatie gegarandeerd. Het thema is Halloween: niks te frezen! Schrijf je dus snel in!

 • ChickaCo Outdoor Lasergamen

  Ben jij je studieboeken al helemaal zat en wil je een goede reden om even iets anders te doen? Heb je ook zin om met een groep chicks te chillen? Ga mee lasergamen!

 • Algemene Ledenvergadering

  Kom allemaal naar de eerste ALV van dit jaar!

  De agenda is als volgt:
  1.Opening
  2.Agenda
  3.Notulen Jaarvergadering d.d. 6 september 2018
  4.Mededelingen
  5.Decharge ChickaCo 150
  6.Decharge LoCo 150
  7.Decharge StuCo 150
  8.Installatie FuCo 151
  9.Installatie Mechnificent 151
  Pauze
  10.Decharge LustrumCo 150
  11.Decharge BTCC 150
  12.Installatie V.I.T. 151
  13.Decharge LuReCo 150
  14.W.v.t.t.k.
  15.Rondvraag
  16.Sluiting

 • Onthulling Technische Uiting

  Het is jullie vast opgevallen dat er afgelopen week een vreemd object in de vijver is geplaatst. Dit mysterieuze object wordt op 19 oktober rond 17:00 onthuld. De onthulling zal een feestelijk moment worden voor de hele faculteit. Jij bent hier toch ook bij? 

 • Commissielunch

  Kom lekker lunchen in 't Lagerhuysch met je nieuwe, of oude commissie! Schrijf je in vóór 24 oktober 09:30. Het bestuur zal een heerlijke gratis lunch verzorgen. 

 • Statica Tentamentraining 1

  Wil je goed voorbereid aan je Statica tentamen beginnen? 
  Schrijf je dan nu in voor deze tentamentraining! Alle stof zal behandeld worden en er zullen oefenopgaven gemaakt worden. 

  Kun je de 25ste niet? Schrijf je dan in voor de Statica Tentamentraining 2 op 30 oktober. 

 • Statica Tentamentraining 2

  Deze tentamentraining zit helaas vol!

  Wil je goed voorbereid aan je Statica tentamen beginnen? 
  Schrijf je dan nu in voor deze tentamentraining! Alle stof zal behandeld worden en er zullen oefenopgaven gemaakt worden. 

  Kun je de 30ste niet? Schrijf je dan in voor de Statica Tentamentraining 1 op 25 oktober. 

 • Studieontbijt

  Omdat de eerste tentamenweek in zicht komt, en wij iedereen nog net iets meer willen motiveren om vroeg te komen studeren, zullen we in het Leeghwater op 1 november gratis ontbijtjes uitdelen. Kom daarom tussen 9:00 en 9:30 je croissantjes en fruit halen! Zet jezelf even op aanwezig op facebook, dan weten wij hoeveel we moeten inslaan. Wees er vroeg bij want op = op. 

 • Lunchlezing NRG

  Wil jij alles te weten komen over nucleair technologisch onderzoek en alles wat daar bij komt kijken?

 • Excursie Moba

  Ga mee op de tweede excursie van dit jaar en zie hoe Moba bijzonder innovatieve oplossingen in het sorteren binnen de eierindustrie vindt! 

 • EOC Bierpongtoernooi

  Zin in wat onstpanning na de tentamens? Ben je een held in beerpongen? Kom dan de eerste woensdag na de tentamens naar het Lagerhuysch en ga voor de prachtige prijs!

 • Lunchlezing Prodrive

  "Prodrive Technologies is the place where students can grow into abitious technology-driven experts. Our company has around a 1000 employees of which approximately 20% are students!
  Our innovative company believes in the power of the new generation and knows that it’s important to keep a fresh mind when it comes to innovation. Next to being young of mind, we welcome new talent with open arms. The average age of our employees is 28, which does not come as a surprise since 33% of our workers are younger than 25.
  We embrace students in our working culture by giving you lots of responsibilities and guiding you in your growth plan. As a student there are a lot of different options for you to join us and we accept students from all studies you can think of."

  More info at https://prodrive-technologies.com/

 • Ouderdagen

  LET OP: DE OUDERDAGEN ZITTEN VOL!

  Beste eerstejaars studenten en ouders,

  Op 21, 22 en 23 november zullen de ouderdagen voor eerstejaarsstudenten weer plaatsvinden. Elke dag zal vanaf 12:30 zal een leuk programma klaar staan om alles te weten te komen over de faculteit, de studie Werktuigbouwkunde en Gezelschap Leeghwater. Er zullen onder andere een backstage tour, koffiemomentje, rondleiding en een paar korte presentaties zijn, waarna we elke dag afsluiten met een borrel en hapjes in het faculteitscafé 't Lagerhuysch. 

  Het is alleen mogelijk om je voor één van de drie dagen aan te melden.

 • EOC Pubcrawl

  Kom gezellig mee met de eerstejaars kroegentocht. We zullen alle bekende faculteitscafés aandoen  op de campus. Het belooft een spetterende avond te worden, neem dus al je vrienden, projectgenoten en je oweegroep mee op deze olifantastische tocht. 

 • Lunchlezing Essity

  Altijd al gepeinsd over hoe het komt dat onze hedendaagse hygiëne zo goed is? Of is het je juist nog nooit te binnen geschoten?

 • Commissiekennismakingsdiner

  Leer samen met je commissie, alle andere commissies kennen onder het genot van een overweldigend buffet en vele biertjes!

  Erna verplicht door naar het Slagtandfeest!

 • Slagtandfeest All I Want For Christmas Is Fant

  Dit Slagtandfeest is vol in het kerstthema! Trek je kersttrui aan, parkeer je slee voor de Ciccionina en daag de kerstman (jazeker, hij is aanwezig) uit voor een ware dancebattle.
  Entree is gratis, bier is €2,- en de dj's staan al te popelen. Dus neem je projectgroep, huisgenoten, jaarclub en sneeuwpop mee en bereid je voor op een waar winter wonderland.

 • Bierproeverij De Koperen Kat

  Hou jij wel van een lekker biertje? En ben je benieuwd of hier in Delft een goed bier wordt gebrouwen? Ga dan met ons mee naar Stadsbrouwerij De Koperen Kat en geniet van 4 lekkere speciaal biertjes tijdens onze bierproeverij.

 • Movie Night High School Musical

  Maandag 3 december wordt voor de meiden van WB en MT een movie night met de High School Musical drinking game georganiseerd! Leer al je 
  vrouwelijke medestudenten kennen onder het genot van een drankje en een leuke film, waarna de avond wordt afgesloten met karaoke! 

  Prijs is €5,- en hier zitten heerlijke cocktails en een live popcornmachine bij.

 • Lunchlezing TNO

  De Nederlandse industrie hoort bij de wereldtop. Onze industrie, haar toeleveranciers en gerelateerde (ICT-)diensten leveren een belangrijk aandeel in onze export (80%) en creëren hoogwaardige werkgelegenheid. Innoveren is noodzakelijk om die positie te behouden én om aan maatschappelijke uitdagingen te werken en de maatschappij zo verder te ontwikkelen. TNO ziet het als haar taak om bij te dragen aan de vernieuwing van de industrie door verdere ontwikkeling en inzet van sleuteltechnologieën. Deze technologieën zijn belangrijke bouwstenen om onder andere doelstellingen rond klimaat en energie te kunnen realiseren.

 • Algemene Ledenvergadering 2

  Algemene Ledenvergadering 2

  Meer informatie volgt. De agenda zal worden rondgestuurd in de e-mail naar alle leden.

 • WeetikVeel

  - DEZE ACTIVITEIT IS VOL-

 • Lunchlezing Van Oord

  Op 11 december komt Van Oord een lezing geven in de lunchpauze, Van Oord is gespecialiseerd in diverse Offshorewerkzaamheden. Denk hierbij aan het creeëren van nieuw land, zoals de Tweede Maasvlakte, maar ook de installatie van complete windmolenparken ligt binnen de portefeuille van dit bedrijf. Kom onder het genot van een gratis broodje Leo luisteren naar de indrukwekkende projecten die deze multinational gerealiseerd heeft.  

 • Dies excursie Efteling UITVERKOCHT

  - UITVERKOCHT -

 • Dies excursie Efteling EXTRA

  ~UITVERKOCHT~

 • Dies Viering Stunt

  Ben jij ook benieuwd naar wat er gaat gebeuren op de faculteit maandag 17 December?

 • Dies faculty laserbattle

  - INSCHRIJVING GESLOTEN -

 • Dies Trampoline Park

  Sta jij ook te springen om mee te gaan naar het trampoline park?

 • Commissielunch 2

  Kom tussen het studeren door genieten van een lekkere lunch. 

 • FuCo Surfreis

  Dit jaar gaat Gezelschap Leeghwater in de februarivakantie afreizen naar het prachtige Tagazhout in Marokko om daar een weeklang te gaan surfen. Samen met je studiegenoten een weeklang ontstressen van de tentamenperiode in de blauwe oceaan bij 23 graden. De reis is volledig verzorgd wat betekent dat vliegtickets, surflessen, materiaal, accomodatie, excursies en eten zijn inbegrepen en dat voor slechts 529 euro. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Schrijf je dan snel in, de aanbetaling kost slechts 55 euro.

 • Lunchlezing Philip Morris International

  Philip Morris International is een van meest succesvolle bedrijf binnen de tabaksindustrie en eigenaar van de populairste sigarettenmerken. Zij hebben ervoor gekozen om in de toekomst geen sigaretten meer te maken. In plaats daarvan investeren ze in het onwikkelen van alternatieve, minder schadelijke producten om sigaretten te vervangen. Wil je weten hoe ze dit gaan doen? Schrijf je dan in voor de lunchlezing van PMI! 

 • Bowlen (schakelstudents only)

  *Let op: Deze activiteit alleen voor (oud)schakelstudenten!*

  Met veel vreugd organiseren wij het eerste officiële schakelevenement, bowlen! Zowel huidige als oud schakelaars zijn welkom op dit gezellige evenement. De perfecte manier om te vieren dat de zware maar succesvolle tentamenperiode weer achter de rug is.

 • Commissie Interesse Borrel 2

  Niet alleen in september worden er nieuwe commissies gevraagd, maar ook in februari. Lijkt het jou leuk om een februaricommissie zoals Mechnificent of de Dies Commissie te doen? Kom dan naar de interesseborrel met gratis bier en snacks!

 • Bestuursvoorlichting borrel

  Op 14 februari zal er een borrel plaatsvinden met alle informatie die je je maar kan bedenken over het doen van een bestuursjaar bij Gezelschap Leeghwater. Onder het genot van gratis biertjes, hapjes en informatie zal van alles worden verteld. Niet alleen over het doen van een bestuur in het algemeen, maar ook elke functie binnen het bestuur zal nog eens worden toegelicht. Wil je nu alvast meer informatie? Kijk dan in je emailbox of stuur een berichtje naar voorlichting@leeghwater.nl

 • Sushi workshop (girls only)

  Houd jij ook zo veel van sushi? Kom dan met al je (vrouwelijke) studiegenootjes op maandag 18 februari (17:30 - 22:00) naar de sushi workshop! Maak kennis met de Japanse keuken onder begeleiding van een professionele sushi chef. We leren onder andere maki sushi, ngiri sushi en california rolls maken, onder het genot van een heerlijk wijntje. 
  En het mooiste is dat het gewoon hier in 't Lagerhuysch is!
   

 • Lunchlezing Sioux

  De complexiteit van de technologische producten neemt met de dag toe. Daarnaast wordt de interactie tussen software, elektronica, mechanica en fysica steeds belangrijker. Tijdens de presentatie met als titel 'a story about nothing', zal Sioux vertellen over een kalibratiesysteem dat absoluut niets moet doen als het opereert. Ben jij ook benieuwd geworden? Schrijf je dan in voor de lunchlezing van Sioux en geniet van gratis pizza als lunch. Food for thought!

 • Excel cursus

  Heb jij ook wel eens moeite met de tabellen in Excel? Of wil je gewoon je Excel skills verbeteren? Kom dan naar de Excel cursus en leer hoe je nog meer uit Excel kan halen. Zo word je een echte Excel Koning!

 • Lunchlezing NS

  Je hebt vast wel eens in de trein gezeten. Grote kans dat deze trein van de NS was. Een mobiel en bereikbaar Nederland dat is iets waar iedereen baat bij heeft, maar hoe doe je dat? Om Nederland in beweging te houden moet je anders denken. Niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. En dat is wat je bij NS doet. NS brengt elke dag 1 miljoen reizigers in beweging. Met het drukste spoorwegnet van Europa, de meest complete reisplanner van Nederland en het grootste deelfietssysteem ter wereld blijf je bezig. Benieuwd waar NS precies mee bezig is en hoe zij het reizen van de toekomst zien. Kom dan naar de lunchlezing en natuurlijk krijg je ook een gratis broodje.

 • Lezing Frank Jol

  Frank Jol maakt al ruim 20 jaar protheses, ortheses en zitvoorzieningen voor topsporters en atleten. Hij gelooft erin dat mensen met een beperking een actief en volwaardig leven kunnen leiden en dat een actief leven toegankelijk is voor iedereen. Wil je meer weten over hoe je protheses ontwerpt en maakt? Schrijf je dan snel in voor deze lezing!

 • Pokertoernooi

  Neem jij dikke cash mee naar huis van het Leeghwater Texas Holdem Pokertoernooi? Met een inleg van €5 strijd je tegen andere poker legends in het zaaltje tegenover het Lagerhuysch voor de titel van Pokermaster en een grote pot met geld. Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

 • Slagtandfeest

  Zin in gezelligheid? 6 maart is de tijd voor jou om te GLOWEN. Je bent dan welkom op de Thor boot om een biertje te doen VOOR MAAR €1,-. Inloop is vanaf 21:30 en GRATIS entree. Zet 'm alvast in je agenda!
  Dresscode: zwart

 • Business Tour Weekend

  Op donderdagochtend zal de Business Tour 2019 vertrekken met vijfentwintig enthousiastelingen!

 • Lunchlezing Bayards

  Bayards solutions in aluminium, is een van 's werelds vooraanstaande alumnium constructie bedrijven. De industrieën waar ze actief zijn erg divers. Zo doen ze veel in de scheepsbouw, offshore, maar ze maken ook een deel van de militaire voertuigen van defensie. Ook maken ze veel constructies in de architectuur en hebben ze meer dan 500 helicopterdecks geïnstalleerd. Ze kunnen je hier nog veel meer over vertellen en dat doen ze graag op drie maart, schrijf je dus in voor de lunchlezing van Bayards! 

 • Bedrijven Diner

  Dit jaar organiseert Gezelschap Leeghwater in samenwerking met Huisman Equipment en Exxonmobil het bedrijven diner.

 • Liftwedstrijd

  Na de succesvolle eerste liftwedstrijd vorig jaar, zal er ook dit jaar weer een liftwedstrijd plaatsvinden! Dit jaar zullen wij onszelf naar de fantastische studentenstad Leuven liften. Schrijf je dus snel in met je team van 2 of 3 olifantjes om mee te doen aan de spannendste wedstrijd van het jaar!

 • Career Week Leeghwater

  Van 18 tot en met 21 maart zal de Career Week plaatsvinden. Deze week staat helemaal in het teken van jouw professionele vaardigheden en carriere. Er zullen verschillende trainingen en lezingen worden gegeven en daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om LinkedIn foto's te laten maken of een CV check te laten doen! 

 • Career Week: Openingslezing Red Teaming

  Meer informatie over deze lezing van Deloitte over Red Teaming volgt snel! 

 • Career Week: Lezing Ondernemerschap

  Wat is de rode draad tussen een studie Werktuigbouwkunde, financieringen bij een bank, strategie bij McKinsey en daarna een eigen bedrijf?
  Tarique Arsiwalla vertelt over zijn overwegingen in loopbaankeuzes en hoe hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf Protix heeft opgericht.

 • Career Week: LinkedIn Training

  LinkedIn is hét sociale media platform voor carrière, maar hoe kun je hier het beste gebruik van maken? Leer alles over hoe jij LinkedIn kan gebruiken voor jouw carrière en hoe jij het meeste haalt uit je connecties tijdens deze LinkedIn training van YER. 

 • Career Week: Lezing Consultancy

  Wil jij als Werktuigbouwkundige in de consultancy werken en ben je benieuwd hoe je in deze sector terecht komt? Kom dan naar deze lezing over consultancy van the Inside Coach! 

 • Career Week: Stressmanagement Training

  Steeds meer studenten hebben last van stress door de hoge studielast en de prestatiedruk. Wil jij weten hoe je hier beter mee om kan gaan? Kom dan naar de Stressmanagement training, gegeven door de studieadviseur Evert Vixseboxse en leer alles over hoe jij je stress kan verminderen! 

 • Career Week: Salarisonderhandeling Training

  Wil jij graag iets meer geld verdienen, maar weet je niet goed hoe je erover moet beginnen? Jack van Minden van Psycom kan je er alles over vertellen! 

 • Careerweek: Sollicitatietraining

  Kom naar de sollicitatietraining van Talenture en leer alle tips & tricks van het solliciteren! 

 • ALV 3

  Elk Leeghwater lid is welkom bij de derde algemene ledenvergadering van dit collegejaar.

 • Lunchlezing TWD

  TWD is an engineering company specialized in creating custom-designed tools and structures that allow you to perform transport & installation projects safely and on time. You can regard TWD as your problem solver. The reliable partner that creates functional and creative solutions, regardless of the time frame, or the complexity of the challenge. Our goal is to reinforce your project team’s capabilities and complement them where required, so we can together achieve a successful project execution.
  Our thorough knowledge of structural and mechanical engineering, hydro-dynamics, finite element methods and design for offshore conditions, enables us to develop the optimal solutions that meet the wide variety of your demands.
  Besides the development of practical installation methods and the design of the required tools, TWD engineers can assist during the procurement, fabrication and mobilization phase. This approach allows us to shorten the required lead times, properly integrate the contributions of different subcontractors and assure that our constructions will function as intended.

 • Commissielunch 3

  Deze gratis lunch is er voor alle commissieleden die Gezelschap Leeghwater rijk is. Sleur al je hongerige en minder hongerige commissieleden mee en geniet van een heerlijke lunch en een praatje met de andere commissies.

 • (De week van) Lunchlezing ASML

  Wil jij weten wat de techniek is achter het maken van chips op een schaal kleiner dan de dikte van een haar?

 • Weekendrally 2019

  Meer informatie over de Weekendrally 2019 volgt snel!

 • Algemene Ledenvergadering

  Kom allemaal naar de laatste ALV van dit jaar!

 • Commissielunch 4

  Kom tussen het studeren door naar de laatste commissielunch van dit jaar. 

 • Laatste Kantoordag

  Kom de vakantie goed inluiden met ons op de allerlaatste kantoordag van het 151e bestuur!

Sioux CCM
prodrive

Realisatie: verenigingenweb