view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

De verenigingskalender

 • Excursie Applikon

  Vraag jij je af hoe bioreactors werken en worden ontwikkeld? Wil jij weten hoe bioprocessen vanuit een klein laboratorium naar productie op grote schaal worden omgezet? Schrijf je dan snel in voor de excursie naar Applikon biotechnology! 

 • Facultycase 'Cars as powerplants'

  Unfortunatly the facultycase has been cancelled. More information will follow soon. 

 • Stijldanscursus

  In de nacht van 15 op 16 december zal Gezelschap Leeghwater haar 150ste verjaardag vieren. Heb jij samen met je date al een kaartje voor dit geweldige gala weten te bemachtigen, maar kunnen jullie nog wel wat hulp bij jullie dansmoves gebruiken? Met behulp van deze stijldanscursus zal jij samen met je partner de show stelen en een onvergetelijke avond beleven. 

  Meedoen is vanzelfsprekend het leukst met de date die je voor het gala hebt, maar je kan natuurlijk ook alleen komen om je date op de avond zelf te verassen met je dansskills. 

 • Lustrum Gala - 150 jaar Gezelschap Leeghwater

  Op 16 december 2017 zal Gezelschap Leeghwater 150 jaar oud worden. Gedurende het hele jaar zullen er veel lustrumactiviteiten zijn om deze mijlpaal te vieren, maar in de nacht van 15 op 16 december zal het Gezelschap een geweldig gala organiseren om haar verjaardag in stijl te vieren. Het gala zal, om in werktuigbouwkundige sferen te blijven, plaatsvinden op onze eigen faculteit 3mE.
  Het wordt een feest waar men nog lang over zal praten, en tijdens het gala zullen er meerdere verrassingen en onthullingen zijn. Als je verder nog vragen hebt over het Lustrumgala, mail dan met de Galacommissie via gala@leeghwater.nl.

 • Lustrumweek - Automotivedag

  Op maandag 18 december start de lustrumweek van het 30ste lustrum van Gezelschap Leeghwater. De dag zal gevuld zijn met lezingen over de automotive-industrie en auto-gerelateerde activiteiten. Het bedrijf Pal V, dat vliegende auto’s maakt, zal een lunchlezing geven. Er wordt een gratis broodje Leo beschikbaar gesteld voor eenieder die zich via leeghwater.nl/lustrumlunchlezing-pal-v inschrijft. Ook zal het bedrijf Carice Cars, die sportieve elektrische auto’s ontwikkelen, een korte lezing geven. Voor de ingeschreven en aanwezige personen worden gratis consumptiemunten beschikbaar gesteld voor de borrel. Kom dus wat leren over het elektrificeren van auto's en doe achteraf een gratis drankje door je in te schrijven via: leeghwater.nl/lustrumlezing-carice-cars!

  Als voorproefje voor de winterdag, welke dinsdag zal plaatsvinden, is ook de ijsbaan al aanwezig op het voorplein van de Faculteit 3mE. Voor schaatsen zijn gezorgd, dus kom gratis een paar slagen maken!

 • Lustrumlunchlezing - Pal-V - Vliegende auto's met gratis broodje Leo

  Verkeersopstoppingen worden wereldwijd een alsmaar groter probleem en met de toenemende bevolkingsaantallen zal over een aantal jaar het verkeer volledig stil komen te staan. Om toch mobiel te kunnen blijven, zullen we op zoek moeten gaan naar andere oplossingen. Wat vroeger een ver-van-je-bed-show was, zal in 2019 werkelijkheid worden: de eerste vliegende auto voor consumenten zal dan een feit zijn. Pal-V is een innovatief bedrijf dat het brein is achter deze vliegende auto. Tijdens de lustrumlunchlezing zullen zij vertellen over hun vise op de toekomst van verkeer en hoe zij zijn gekomen tot het ontwerp van de vliegende auto. Schrijf jezelf in en ontvang een gratis broodje Leo!

 • Lustrumlezing - Carice Cars - Elektrische klassieke auto's met gratis borrel bij inschrijving

  Elektrische auto's zijn de auto's van de toekomst. Tesla is wereldwijd bekend als het merk van de elektrische auto, maar wist je dat Nederland inmiddels ook een (elektrisch) automerk rijker is? Richard Holleman, de oprichter van Carice Cars, zal komen vertellen over hoe hij de elektrische auto in een klassiek jasje heeft gestoken en hoe hij tot dit ontwerp is gekomen. Tevens zal er een model in de foyer te bewonderen zijn. Na de lezing zal er een (gratis) borrel plaatsvinden.

 • Lustrumweek - Winterdag

  Dinsdag de 19e zal helemaal in het thema staan van de winter. Overdag is op het plein voor 3mE de Leeghwater winterlounge geplaatst, waar iedereen even langs kan komen voor een warm soepje, koffietje of tocht over de ijsbaan. Om 16 uur zal de hoogste Nederlandse militair op het gebied van het Defensie Cyber Commando, Brigade-generaal ir. J.M. Folmer ons meenemen in de nieuwste vorm van oorlogsvoering; de Cyberwar. Indien je jezelf op aanwezig zet via leeghwater.nl/lustrumlezing-cyberwar en aanwezig bent, worden er gratis consumptiemuntjes beschikbaar gesteld voor de borrel. Daarnaast is er om half zes de mogelijkheid voor mensen om hun cadeautje onder de kerstboom open te maken, waarna de winterborrel in de hal bij de Hoofdingang van de Faculteit 3mE van start zal gaan.

 • Lustrumlezing - Cyberwar met gratis borrel bij aanmelding via Facebook

  Oorlogsvoering heeft zich de afgelopen jaren verplaatst van het slagveld naar achter de computer. Vandaag de dag staan we voor gevaren die een paar jaar geleden nog door bijna niemand werden gezien. Wat zijn precies de gevaren en hoe kunnen we ons hiertegen beschermen?
   
  Brigade-generaal ir. J.M. Folmer is de hoogste Nederlandse militair Defensie Cyber Commando en studeerde elektrotechniek aan de TU Delft. Folmer zal de relatie leggen tussen de digitalisering van wapens en schepen en de werktuigbouwkunde en maritieme techniek.

  Schrijf je in via Facebook. Zet jezelf aanwezig op de evenementpagina!

 • Lustrumweek - Zomerdag

  Op de woensdag van de Lustrumweek vindt de zomerdag plaats. De hele dag kan je in de lounge fruitdrankjes komen drinken, waarna om 17:00 het Zomerfeest plaatsvindt in 't Lagerhuysch. Vanaf 17:00 is 't Lagerhuysch open en beginnen we met de Zomer BBQ. Door een leuke sponsoring, staat er voor slechts €3,- per persoon een volledig gecaterde barbecue klaar! Schrijf je in via leeghwater.nl/zomer-bbq. Dit is een perfecte start van de avond, want daarna knallen we door met het Zomerfeest. Tot 2:00 zal 't Lagerhuysch geopend zijn en de avond zal gevuld zijn met zomerse activiteiten zoals een limbo-wedstijd, cocktails en hottubs.

 • Lustrumfeest - Zomer BBQ

  Voorafgaand aan het grote zomerfeest kan je van een heerlijke zomerse barbecue genieten. geheel verzorgd door een cateraar. Kom lekker smullen voor een schamele 3 euro! Ook als je vegetariër bent kan je mee eten, de koks hebben een lekker alternatief. 

 • Zomerfeest

  Ter ere van het 150 jarig bestaan van Leeghwater en het 25 jarig bestaan van het Lagerhuysch vieren wij 20 december een feestje. Speciaal voor deze gelegenheid is het Lagerhuysch tot 2:00 open. Er komen DJ's met zomerhitjes, limbodans wedstrijdjes, levend beerpong en nog vele andere dingen. En wat is een zomerfeest zonder hottubs? Neem dus allemaal een zwembroek en je handdoek mee en geniet van een cocktail in een van de hottubs! Het feestje begint om 21:00, maar vanaf 17:00 is ’t Lagerhuysch al geopend voor een drankje en de Zomer BBQ voor slechts €3,-. Schrijf je in via leeghwater.nl/zomer-bbq!

 • Lustrumweek - Leeghwaterdag

  De vierde en laatste dag van de lustrumweek begint met een lekkere brunch voor geïnteresseerden. Vervolgens wordt in de lunch de Vrouwenkalender gepresenteerd, ook is er de kans je kalender te laten signeren door de modellen. Vervolgens zal de Symposium Commissie nog het thema en locatie van hun Symposium bekendmaken. Om 17:00 uur begint de diesborrel, samen met het Leeghendarische tafelvoetbaltoernooi, schrijf je als team in via leeghwater.nl/tafelvoetbaltoernooi.

 • Lustrumweek - Tafelvoetbaltoernooi

  Donderdag 21 december is het dan weer zo ver! Om half zes 's avonds zal het beroemde tafelvoetbaltoernooi van Gezelschap Leeghwater plaatsvinden. In de foyer zullen gedurende de hele avond wedstrijden plaatsvinden waar de beste tafelvoetballers van 3mE zullen strijden om de felbegeerde titel. De wedstrijden zullen live commentaar krijgen van ons epische scheidsrechtersduo en is ook nog eens live te volgen op meerdere schermen! Wees snel met inschrijven, want vol = vol. 

 • Algemene Ledenvergadering

  Geacht Leeghwaterlid,

 • Commissie Interesseborrel

  Ben jij geinteresseerd in het doen van een commissie bij Gezelschap Leeghwater? Kom dan langs op onze commissie interesseborrel op dinsdag 16 januari om 20:00 in eetcafé de Waag

 • Solidworkscursus

  De SolidWorks toets zit er al weer aan te komen, maar twijfel je nog of je het voldoende beheerst? Woensdag 17 januari zal er een SolidWorkscursus worden gegeven om je helemaal klaar te stomen! Het begint om 09:20 en eindigt om 10:30 en vindt plaats in de PC hall 2 (CTRL) bij industrieel ontwerpen. Het kost maar €5, dus schrijf je snel in want er is maar beperkt plek!

 • Commissielunch 2

  Tijdens het leren voor je tentamens er altijd wel behoefte aan een momentje van ontspanning. Kom daarom tijdens de studiedrukte even gezellig een gratis broodje eten met alle commissieleden! 

 • MechBeuncie interesse

  Ben jij een kluskoning in de dop, heb je een passie voor hamers en kwasten ?Als MechBeunCie ben je bezig met het maken van de decoorstukken die gebruikt gaan worden voor het grootste en mooiste feest van heel Leeghwater: Mechnificent!!

 • Bestuurs Interesse Diner

  Gezelschap Leeghwater is de oudste studievereniging van Nederland. Om te zorgen dat Gezelschap Leeghwater de gezonde vereniging blijft die zij is, zal er voor het 151ste verenigingsjaar een nieuw 7- persoons fulltime bestuur gekozen worden. 

 • Lunchlezing Damen Shipyards

 • Karaoke Cocktailborrel

 • Commissie Interesselunch

  Wil jij graag iets extra’s doen naast je studie, jezelf ontwikkelen en leuke mensen ontmoeten? Kom dan commissie doen bij Gezelschap Leeghwater!

 • Liftwedstrijd

  Altijd al in een Aston Martin DB11 of een Porsche Panamera willen (mee)rijden? Nu kan het! Op vrijdag 23 februari organiseert de Rally commissie van Gezelschap Leeghwater als lustrumactiviteit een liftwedstrijd voor alle fanatieke autoliefhebbers van Werktuigbouwkunde. 

 • Lunchlezing Engineers Without Borders


  Technology improves the world. We often observe how technology is used in context of sustainability but it is less visible how it is used in development aid. Engineers Without Borders is an organization which leads projects worldwide aiming at improving the living conditions of people in developing countries. Their goal is to promote, teach and implement sustainable technical solutions in these countries which can be successfully adopted by local companies. Are you interested in the goals and projects of Engineers Without Borders? 

 • Lunchlezing Groenland Kip

  Groenland Kip is één van de marktleiders in Nederland op het gebied van het verwerken van kip. Iedere week worden er miljoenen kippen gedistribueerd van de slachterij naar Groenland Kip om vervolgens geleverd te worden aan allerlei klanten. Denk hierbij aan Albert Heijn en de Jumbo, maar bijvoorbeeld ook aan de KFC en McDonald’s. De verandering tussen vraag en aanbod kan per dag enorm verschillen wat zorgt voor enorme logistieke uitdagingen. 

  Ben jij benieuwd wat Groenland Kip te bieden heeft aan de Werktuigbouwer? Wil jij weten wat voor mogelijkheden er bij dit bedrijf voor jou zijn?

  Kom dan voor de verandering niet een broodje Leo scoren, maar een heerlijke wrap met kip!

 • Excursie Quooker

  Thee zetten, noodles maken, rijst, pasta of aardappelen koken? Dagelijks heb je kokend water nodig, maar het koken duurt zo lang……. Toch is dat lange wachten niet meer nodig met de Quooker.

 • Lunchlezing Stork

 • Lunchlezing Bayards

 • Case Eriks

 • Symposium - Side effects of innovation

 • Lunchlezing Dynaflow

  De Dynaflow Research Group is een consultancy bureau dat zich focust op de stromingen van vloeistoffen en gassen door pijpen. Ze lossen tal van problemen op bij klanten om het transport van stoffen door pijpleidingen zo efficiënt mogelijk te laten gebeuren, zonder dat er risico’s bij komen kijken. Dit vereist diepgaande kennis over de leidingen, maar ook over de pompen, turbines en processen zoals gasvorming en warmte-overdracht.

 • Maritime & Offshore Career Event

  Maritime & Offshore Career Event 2018

 • Excursie Tata Steel - Vol!

  Word jij ook warm van gigantische smeltovens en enorme walsmachines? Wil jij de werktuigbouwkunde in de praktijk zien? Ga dan mee naar Tata Steel!

  Op 28 maart gaat er een excursie naar de vestiging van Tata Steel in IJmuiden. Tata Steel produceert, bewerkt en distribueert hoogwaardig staal voor producten die het leven vergemakkelijken. Het product wordt daardoor ook veel gebruikt in de werktuigbouwkunde en daarom gaan wij een kijkje nemen achter de schermen. Dit is een uitgelezen kans om er misschien wel achter te komen of de masters Material Science & Engineering of Energy & Process Technology iets voor jou zijn! Schrijf je snel in, want vol is vol!

 • Locatiebekendmaking en opening inschrijvingen buitenlandreis - Vol! - Reservelijst geopend!

  De locatie is bekend! Dit jaar zal de meest fantastische reis van Gezelschap Leeghwater plaatsvinden van 23 t/m 29 mei. We gaan dit jaar met 32 olifanten rondtrekken door 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. We starten uiteraard in Delft en reizen dan via Stuttgart en München naar Wenen, waar we het weekend zullen verblijven. Vanuit Wenen gaan we door naar Praag, om vervolgens via Leipzig weer terug te reizen naar Delft.

  Terwijl we van stad naar stad reizen zullen we uiteraard ook bedrijven bezoeken en niet zomaar bedrijven! We gaan onder andere naar MAN , Airbus en John Deere. De kosten voor deze illustere reis zijn €220,-. Hierbij is alles inbegrepen, dus overnachtingen, eten/drinken en vervoer. Souvenirs natuurlijk niet. De aanbetaling is €45,-.

  Wil je gegarandeerd zijn van je plekje? Schrijf je dan direct in! Mocht je nog vragen hebben over de reis of andere zaken, dan kan je ons altijd mailen op excursion_tour@leeghtwater.nl.

 • Paasbrunch - ChickaCo

 • Sterkteleer tentamentraining 1 - AFGELAST

  Deze training gaat helaas niet door i.v.m. ziekte van de docent, je kan je wel nog aanmelden voor de training van woensdag 4 april.

 • Algemene Ledenvergadering

  Geacht Leeghwaterlid,

 • Commissielunch 3

  Tijdens het leren voor je tentamens er altijd wel behoefte aan een momentje van ontspanning. Kom daarom tijdens de studiedrukte even gezellig een gratis broodje eten met alle commissieleden! 

 • Sterkteleer tentamentraining 2

  Ga je deze periode Sterkteleer herkansen, wil je de stof weer even ophalen en nog wat extra oefenen? Gezelschap Leeghwater organiseert een tentamentraining voor dit vak zodat je helemaal klaar bent voor het hertentamen! 

 • Case Witteveen+Bos

  Wil jij beleven hoe het is om als ingenieur en adviseur te werken aan werktuigbouwkundige-, IT- en besturingssytemen van de Maeslantkering en andere infrastructuur in Nederland?

 • Lunchlezing TWD

  Temporary Works Design (TWD) creëert op maat gemaakte constructies en tools om offshore- en zware civiele installaties veilig en op tijd te laten werken. Ze lossen voor hun partners grote problemen op, hierdoor komen ze voor complexe en hele diverse problemen te staan. Ze werken voornamelijk in de offshore, zowel op het gebied van windenergie als olie en gas. Voorbeelden van partners zijn JUMBO BigLift, van Oord, Ampelmann en ‘The Ocean Cleanup’. 

 • Info session Joint Interdisciplinary Project (master students only)

  Joint Interdisciplinary Project
  Connecting students from different faculties with companies in various branches to find innovative, unexpected and transcending solutions to real technical problems.

 • Salsa-cocktail borrel + salsa workshop

  De afgelopen weken hebben we allemaal heel hard gestudeerd om de nodige puntjes binnen te slepen. Na al die uren naar je beeldscherm en boeken staren, is het wel weer tijd om de heupen los te schudden. Om dit voor elkaar te krijgen organiseert de Chickaco op 24 april een salsa-cocktailborrel in het Lagerhuysch.
  Geniet van onbeperkt cocktails met een Zuid-Amerikaans thema om daarna, wanneer iedereen een beetje los is gekomen, een gratis salsaworkshop te volgen. Deze nieuwe dansmoves kunnen dezelfde avond bij het slagtandfeest worden gebruikt!

 • Slagtandfeest

  Zet je schrap, raap alvast je dansoutfit bij elkaar, want het enige echte Slagtandfeest staat weer voor de deur! Dinsdag 24 april zullen we gaan swingen op discohitjes en schitteren onder de discobol. 

 • 3mE Voetbal- en Hockeytoernooi

 • NuCo mentor interesse

  Net zoals elk jaar wordt er deze zomer weer het fantastische eerstejaarsweekend georganiseerd! Wil jij een groepje aankomend eerstejaars leren wat het betekent om een echte werktuigbouwkunde student te zijn? Schrijf je dan met z’n tweeën in als mentorkoppel! 
   

 • Lunchlezing Essity

 • Koningsdag

  Koningsdag vieren met je mede-olifanten varend over de grachten van Utrecht, klinkt dat niet als een topidee? Goed nieuws! De ACC heeft voor jullie geregeld dat we met een kudde olifanten verspreid over 2 boten de grachten van Utrecht onveilig gaan maken! Schrijf je snel in want er is maar beperkt plek. We verzamelen om 13:00 op Utrecht centraal. De boottocht duurt tot 15:45 en daarna zijn er nog allerlei leuke dingen te doen in het centrum van Utrecht!

 • Business Tour 2018

  Wat: serieuze 6-daagse reis met zes bedrijven en een gezellig weekend
  Wie: 3e jaars en ouder
  Kosten: 90 euro (inschrijfkosten 25 euro)

 • Lunchlezing Rijkswaterstaat

  De kans dat je Rijkswaterstaat al kent is groot, maar dat er ook een hoop werktuigbouw verwerkt zit in onze infrastructuur is minder bekend. 

  Tijdens de lezing op 8 mei vertellen ze je graag hoe de werktuigbouwers bij Rijkswaterstaat letterlijk de infrastructuur van Nederland in beweging houden en bijdragen aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Alhoewel het bedrijf inmiddels al meer dan 200 jaar bestaat, blijven er constant projecten en uitdagingen bijkomen in deze sector.

  Ben jij benieuwd of Rijkswaterstaat iets voor jou te bieden heeft? Schrijf je in via de link en kom er tijdens deze lunchlezing achter onder het genot van een gratis broodje Leo! 

 • Lunchlezing C-Job Naval Architects

  C-Job Naval Architects is het grootste onafhankelijke scheepsdesign & engineering bedrijf in Nederland. Ze streven ernaar om leidend te zijn in de maritieme sector door baanbrekende schepen te ontwerpen in de offshore-, megajacht- en baggerindustrie. Elke dag zorgen multidisciplinaire teams voor innovatieve, duurzame en maatgemaakte oplossingen om scheepswerven en scheepseigenaren wereldwijd te ondersteunen. C-Job maakt het verschil door te investeren in zijn mensen en door elke uitdaging te omarmen, zowel tijdens de ontwerpfase als de levenscyclus van het schip.

 • Excursie ASML - Vol!

  Wil jij weten wat de techniek is achter het maken van chips op een schaal kleiner dan de dikte van een haar?

  ASML is de grootste producent van lithografie machines voor de productie van chips. Hierbij worden halfgeleiders op een siliconen wafer afgedrukt, door middel van licht. Intussen zijn ze markleider in de wereld en met een omzet van negen miljard euro is het een bedrijf om U tegen te zeggen. 

  Wil jij kijken of de masters Opto-Mechatronics of High-Tech Engineering bij jou passen? Wil jij een dagje achter de schermen kijken bij deze multinational en ook nog een gratis lunch krijgen? Schrijf je dan snel in, want vol is vol! 

 • Commissieweekend

  Verlang jij ook nog wel eens naar een tijd zonder tentamens, een tijd zonder huiswerk, waar je je alleen nog maar druk hoefde te maken over stoepkrijt en tikkertje? Denk jij nog wel eens terug aan het laatste jaar van die onbezorgdheid, met als hoogtepunt het grote kamp in groep 8?

 • Lunchlezing Alliander - AFGELAST

 • Buitenlandreis - Vol! - Reservelijst geopend!

  Dit jaar zal de meest fantastische reis van Gezelschap Leeghwater plaatsvinden van 23 t/m 29 mei. We gaan dit jaar met 32 olifanten rondtrekken door 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. We starten uiteraard in Delft en reizen dan via Stuttgart en München naar Wenen, waar we het weekend zullen verblijven. Vanuit Wenen gaan we door naar Praag, om vervolgens via Leipzig weer terug te reizen naar Delft.

  Terwijl we van stad naar stad reizen zullen we uiteraard ook bedrijven bezoeken en niet zomaar bedrijven! We gaan onder andere naar MAN , Airbus en John Deere. De kosten voor deze illustere reis zijn €220,-. Hierbij is alles inbegrepen, dus overnachtingen, eten/drinken en vervoer. Souvenirs natuurlijk niet. De aanbetaling is €45,-.

  Mocht je nog vragen hebben over de reis of andere zaken, dan kan je ons altijd mailen op excursion_tour@leeghtwater.nl.

 • LateX cursus

  Als je wilt leren hoe je met het programma LateX kan werken moet je deze cursus volgen! LateX is (net als Word) een programma waarin je rapportages kan typen, maar dan gefocust op technische en wetenschappelijke documentatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het makkelijk verwerken van formules. LateX wordt veel gebruikt binnen technische bedrijven en daarom is het heel handig als je weet hoe je hierin rapporten kan typen!

 • Lunchlezing Deerns


  Het project De Brug te Rotterdam kenmerkte zich door de complexe constructie waarmee deze tot stand is gebracht en door tijdens het bouwproces de fabriek en haar bedrijfsprocessen niet te verstoren.

 • Vrouwen Bedrijvendiner

  De inschrijvingen voor de activitiet zijn helaas gesloten!

 • Campusrun

  Algemeen

 • Excursie Moba - Verplaatst!

  Check jij in de supermarkt ook altijd of de eieren in het doosje nog wel heel zijn? Bijna altijd zijn ze in perfecte staat, maar hoe kan dat? Goede verpakking zou je zeggen. Eitje toch?

  Maar hoe komen die eieren vanuit het kippenhok in die goede verpakking? Hiervoor ben je bij Moba aan het goede adres. Moba is dé marktleider op het gebied van het sorteren, verpakken en verwerken van eieren en dit is het moment om een kijkje te nemen achter de schermen. Dit sluit goed aan bij de masterrichting Transport Engineering & Logistics.

  We vertrekken met een bus vanaf 3mE. Wees er als de kippen bij en schrijf je snel in, want vol is vol!

 • Weekend Rally

  De Weekendrally is een evenement dat je zeer zeker mee moet maken. In dit weekend ga je met 100 Rally-enthousiastelingen op naar het buitenland om daar verschillende lastige puzzel-etappes af te leggen in de gaafste omgevingen. Deze hersenkrakers zijn voor jou en je team enige optie om de route goed af te leggen. Mocht je voor de winst gaan, het concept is vrij simpel: Rijd je goed dan kun je punten scoren. Rijd je verkeerd, dan niet... 

 • Lunchlezing Voort


  Het project Verdygo, waar Voort een grote rol in heeft gespeeld, zorgt ervoor dat het hergebruiken van gezuiverd water wordt gestimuleerd. Deze innovative, modulaire en duurzame rioolwaterzuiveringsinstallatie is een sterk staaltje werktuigbouwkunde!

 • Algemene Ledenvergadering

  Het is mij een eer en een waar genoegen u te mogen uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering die zal plaatsvinden op dinsdag 12 juni 2018. De inloop van de vergadering is om 16.30u in het Lagerhuysch. De vergadering zal beginnen om 17.00u. De agenda voor de vergadering ziet er als volgt uit:

 • Vrouwen Picknick

 • FUTURE FLUX FESTIVAL

 • Lunchlezing opto-mechatronics

 • VOL - Tentamentraining Dynamica

  Ga je deze periode Dynamica herkansen, wil je de stof weer even ophalen en nog wat extra oefenen? Gezelschap Leeghwater organiseert een tentamentraining voor dit vak zodat je helemaal klaar bent voor het hertentamen!

  Een oud werktuigbouwkunde student zal de trainingen geven en elk onderwerp komt aan bod.

  DEZE TRAINING IS HELAAS VOL

 • BBQ Ontwerpwedstrijd

 • Commissielunch 4

  Tijdens het leren voor je tentamens er altijd wel behoefte aan een momentje van ontspanning. Kom daarom tijdens de studiedrukte even gezellig een gratis broodje eten met alle commissieleden! 

 • Excursie Huisman: Scylla

 • Eerstejaars Interesse Lunch

  Ben jij eerstejaars en wil jij commissie bij Gezelschap Leeghwater doen? Kom dan naar de Eerstejaars Intresse Lunch en maak kennis met alle commissies die Leeghwater te bieden heeft!

 • Jaarboek uitreiking

  Het is eindelijk zover, op woensdag 19 september zal tijdens de Lagerhuysch borrel het Jaarboek van het 150ste jaar van Leeghwater worden uitgereikt.Als je een Jaarboek komt ophalen, zal die vergezeld worden door een biertje en een berichtje van de redactieleden. Kom dus vooral langs tijdens de borrel en spot jezelf in een van de vele foto's in het boek!

 • Commissie Interesse Borrel

  Wil jij een commissie bij Gezelschap Leeghwater doen? kom dan naar de interesse borrel en maak kennis met alle commissies die Leeghwater te bieden heeft!

 • Delftse spelletjes avond

  Tijdens de Delftse spelletjesavond worden onder het genot van een biertje en een bitterbal de nodige kaart- en dobbelspelletjes gespeeld die handig van pas kunnen komen in je studententijd! Neem dus je hele project- of Oweegroep mee om een avondje lekker te ontspannen. Voor een klein bedrag van 2 euro kan jij erbij zijn en krijg je ook nog eens 2 biertjes. 

 • Pubquiz

  Hé Olifant!

 • Lunchlezing ASML

  Wil jij weten wat de techniek is achter het maken van chips op een schaal kleiner dan de dikte van een haar?

 • Slagtandfeest Saturday Night Fever

  Heb jij je practicum systeem en regeltechniek ook nooit gehaald? Krijg jij je arduino maar lastig ingeregeld? Heb jij ook geregeld last van burn-outs? Om al deze redenen hebben wij een Olifantastisch Slagtandfeest voor jou geregeld! 

  Direct na het Lagerhuysch themafeest stiften we door naar Café Verderop. Entree is gratis, outfit verplicht.

  Tot woensdag!


  P.S. Vergeet vooraf de regelementen niet te lezen.

 • Excursie Thales

 • Dagrally 2018

  Lieve autofanaten, chauffeurs, navigators, mascottes en escaleerberen, 

  Na het succes van de Weekendrally van afgelopen juni, zal de vijftiende Rally commissie weer een prachtige dagrally neerzetten. Wederom in het thema Fantum of Solace. Schrijf jou en je team snel in want alleen dan kunnen jullie er ook bij zijn. Leg de Shulties vast lauw, want de mooiste activiteit van het jaar komt er weer aan!

  Skrrt skrrt, Rally 15

 • Lunchlezing Alliander

  Wil jij alles te weten komen over energie distributie en wat voor een enorm netwerk daar bij komt kijken?

 • de grote StuCo-kroegentocht

  StuCo 150 zal als laatste activiteit een grootse kroegentocht langs verschillende Delftse cafées houden! Jong en oud krijgen voor 3 euro, vijf heerlijke speciaalbiertjes van ons. Escalatie gegarandeerd. Het thema is Halloween: niks te frezen! Schrijf je dus snel in!

 • ChickaCo Outdoor Lasergamen

  Ben jij je studieboeken al helemaal zat en wil je een goede reden om even iets anders te doen? Heb je ook zin om met een groep chicks te chillen? Ga mee lasergamen!

 • Algemene Ledenvergadering

  Kom allemaal naar de eerste ALV van dit jaar!

  De agenda is als volgt:
  1.Opening
  2.Agenda
  3.Notulen Jaarvergadering d.d. 6 september 2018
  4.Mededelingen
  5.Decharge ChickaCo 150
  6.Decharge LoCo 150
  7.Decharge StuCo 150
  8.Installatie FuCo 151
  9.Installatie Mechnificent 151
  Pauze
  10.Decharge LustrumCo 150
  11.Decharge BTCC 150
  12.Installatie V.I.T. 151
  13.Decharge LuReCo 150
  14.W.v.t.t.k.
  15.Rondvraag
  16.Sluiting

 • Onthulling Technische Uiting

  Het is jullie vast opgevallen dat er afgelopen week een vreemd object in de vijver is geplaatst. Dit mysterieuze object wordt op 19 oktober rond 17:00 onthuld. De onthulling zal een feestelijk moment worden voor de hele faculteit. Jij bent hier toch ook bij? 

 • Commissielunch

  Kom lekker lunchen in 't Lagerhuysch met je nieuwe, of oude commissie! Schrijf je in vóór 24 oktober 09:30. Het bestuur zal een heerlijke gratis lunch verzorgen. 

 • Statica Tentamentraining 1

  Wil je goed voorbereid aan je Statica tentamen beginnen? 
  Schrijf je dan nu in voor deze tentamentraining! Alle stof zal behandeld worden en er zullen oefenopgaven gemaakt worden. 

  Kun je de 25ste niet? Schrijf je dan in voor de Statica Tentamentraining 2 op 30 oktober. 

 • Statica Tentamentraining 2

  Deze tentamentraining zit helaas vol!

  Wil je goed voorbereid aan je Statica tentamen beginnen? 
  Schrijf je dan nu in voor deze tentamentraining! Alle stof zal behandeld worden en er zullen oefenopgaven gemaakt worden. 

  Kun je de 30ste niet? Schrijf je dan in voor de Statica Tentamentraining 1 op 25 oktober. 

 • Studieontbijt

  Omdat de eerste tentamenweek in zicht komt, en wij iedereen nog net iets meer willen motiveren om vroeg te komen studeren, zullen we in het Leeghwater op 1 november gratis ontbijtjes uitdelen. Kom daarom tussen 9:00 en 9:30 je croissantjes en fruit halen! Zet jezelf even op aanwezig op facebook, dan weten wij hoeveel we moeten inslaan. Wees er vroeg bij want op = op. 

 • Lunchlezing NRG

  Wil jij alles te weten komen over nucleair technologisch onderzoek en alles wat daar bij komt kijken?

 • Excursie Moba

  Ga mee op de tweede excursie van dit jaar en zie hoe Moba bijzonder innovatieve oplossingen in het sorteren binnen de eierindustrie vindt! 

 • EOC Bierpongtoernooi

  Zin in wat onstpanning na de tentamens? Ben je een held in beerpongen? Kom dan de eerste woensdag na de tentamens naar het Lagerhuysch en ga voor de prachtige prijs!

 • Lunchlezing Prodrive

  "Prodrive Technologies is the place where students can grow into abitious technology-driven experts. Our company has around a 1000 employees of which approximately 20% are students!
  Our innovative company believes in the power of the new generation and knows that it’s important to keep a fresh mind when it comes to innovation. Next to being young of mind, we welcome new talent with open arms. The average age of our employees is 28, which does not come as a surprise since 33% of our workers are younger than 25.
  We embrace students in our working culture by giving you lots of responsibilities and guiding you in your growth plan. As a student there are a lot of different options for you to join us and we accept students from all studies you can think of."

  More info at https://prodrive-technologies.com/

 • Ouderdagen

  LET OP: DE OUDERDAGEN ZITTEN VOL!

  Beste eerstejaars studenten en ouders,

  Op 21, 22 en 23 november zullen de ouderdagen voor eerstejaarsstudenten weer plaatsvinden. Elke dag zal vanaf 12:30 zal een leuk programma klaar staan om alles te weten te komen over de faculteit, de studie Werktuigbouwkunde en Gezelschap Leeghwater. Er zullen onder andere een backstage tour, koffiemomentje, rondleiding en een paar korte presentaties zijn, waarna we elke dag afsluiten met een borrel en hapjes in het faculteitscafé 't Lagerhuysch. 

  Het is alleen mogelijk om je voor één van de drie dagen aan te melden.

 • EOC Pubcrawl

  Kom gezellig mee met de eerstejaars kroegentocht. We zullen alle bekende faculteitscafés aandoen  op de campus. Het belooft een spetterende avond te worden, neem dus al je vrienden, projectgenoten en je oweegroep mee op deze olifantastische tocht. 

 • Lunchlezing Essity

  Altijd al gepeinsd over hoe het komt dat onze hedendaagse hygiëne zo goed is? Of is het je juist nog nooit te binnen geschoten?

 • Commissiekennismakingsdiner

  Leer samen met je commissie, alle andere commissies kennen onder het genot van een overweldigend buffet en vele biertjes!

  Erna verplicht door naar het Slagtandfeest!

 • Slagtandfeest All I Want For Christmas Is Fant

  Dit Slagtandfeest is vol in het kerstthema! Trek je kersttrui aan, parkeer je slee voor de Ciccionina en daag de kerstman (jazeker, hij is aanwezig) uit voor een ware dancebattle.
  Entree is gratis, bier is €2,- en de dj's staan al te popelen. Dus neem je projectgroep, huisgenoten, jaarclub en sneeuwpop mee en bereid je voor op een waar winter wonderland.

 • Bierproeverij De Koperen Kat

  Hou jij wel van een lekker biertje? En ben je benieuwd of hier in Delft een goed bier wordt gebrouwen? Ga dan met ons mee naar Stadsbrouwerij De Koperen Kat en geniet van 4 lekkere speciaal biertjes tijdens onze bierproeverij.

 • Movie Night High School Musical

  Maandag 3 december wordt voor de meiden van WB en MT een movie night met de High School Musical drinking game georganiseerd! Leer al je 
  vrouwelijke medestudenten kennen onder het genot van een drankje en een leuke film, waarna de avond wordt afgesloten met karaoke! 

  Prijs is €5,- en hier zitten heerlijke cocktails en een live popcornmachine bij.

 • Lunchlezing TNO

  De Nederlandse industrie hoort bij de wereldtop. Onze industrie, haar toeleveranciers en gerelateerde (ICT-)diensten leveren een belangrijk aandeel in onze export (80%) en creëren hoogwaardige werkgelegenheid. Innoveren is noodzakelijk om die positie te behouden én om aan maatschappelijke uitdagingen te werken en de maatschappij zo verder te ontwikkelen. TNO ziet het als haar taak om bij te dragen aan de vernieuwing van de industrie door verdere ontwikkeling en inzet van sleuteltechnologieën. Deze technologieën zijn belangrijke bouwstenen om onder andere doelstellingen rond klimaat en energie te kunnen realiseren.

 • Algemene Ledenvergadering 2

  Algemene Ledenvergadering 2

  Meer informatie volgt. De agenda zal worden rondgestuurd in de e-mail naar alle leden.

 • WeetikVeel

  - DEZE ACTIVITEIT IS VOL-

 • Lunchlezing Van Oord

  Op 11 december komt Van Oord een lezing geven in de lunchpauze, Van Oord is gespecialiseerd in diverse Offshorewerkzaamheden. Denk hierbij aan het creeëren van nieuw land, zoals de Tweede Maasvlakte, maar ook de installatie van complete windmolenparken ligt binnen de portefeuille van dit bedrijf. Kom onder het genot van een gratis broodje Leo luisteren naar de indrukwekkende projecten die deze multinational gerealiseerd heeft.  

 • Dies excursie Efteling UITVERKOCHT

  - UITVERKOCHT -

 • Dies excursie Efteling EXTRA

  ~UITVERKOCHT~

 • Dies Viering Stunt

  Ben jij ook benieuwd naar wat er gaat gebeuren op de faculteit maandag 17 December?

 • Dies faculty laserbattle

  - INSCHRIJVING GESLOTEN -

 • Dies Trampoline Park

  Sta jij ook te springen om mee te gaan naar het trampoline park?

 • Commissielunch 2

  Kom tussen het studeren door genieten van een lekkere lunch. 

 • FuCo Surfreis

  Dit jaar gaat Gezelschap Leeghwater in de februarivakantie afreizen naar het prachtige Tagazhout in Marokko om daar een weeklang te gaan surfen. Samen met je studiegenoten een weeklang ontstressen van de tentamenperiode in de blauwe oceaan bij 23 graden. De reis is volledig verzorgd wat betekent dat vliegtickets, surflessen, materiaal, accomodatie, excursies en eten zijn inbegrepen en dat voor slechts 529 euro. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Schrijf je dan snel in, de aanbetaling kost slechts 55 euro.

 • Commissie Interesse Borrel 2

  Niet alleen in september worden er nieuwe commissies gevraagd, maar ook in februari. Lijkt het jou leuk om een februaricommissie zoals Mechnificent of de Dies Commissie te doen? Kom dan naar de interesseborrel met gratis bier en snacks!

 • Slagtandfeest

  Over dit Slagtandfeest volgt later meer informatie!

 • Business Tour Weekend

  Een weekend lang op pad om de gaafste bedrijven te bezoeken en uitdagende cases op te lossen. Verdere informatie volgt snel. 

 • ALV 3

  Elk Leeghwater lid is welkom bij de derde algemene ledenvergadering van dit collegejaar.

 • Algemene Ledenvergadering

  Inloop vanaf 16.30. Meer informatie volgt. 

 • Commissielunch 3

  Deze gratis lunch is er voor alle commissieleden die Gezelschap Leeghwater rijk is. Sleur al je hongerige en minder hongerige commissieleden mee en geniet van een heerlijke lunch en een praatje met de andere commissies.

 • Weekendrally 2019

  Meer informatie over de Weekendrally 2019 volgt snel!

 • Algemene Ledenvergadering

  Kom allemaal naar de laatste ALV van dit jaar!

 • Commissielunch 4

  Kom tussen het studeren door naar de laatste commissielunch van dit jaar. 

 • Laatste Kantoordag

  Kom de vakantie goed inluiden met ons op de allerlaatste kantoordag van het 151e bestuur!

VIRO
Alliander link-logo
Sioux CCM

Realisatie: verenigingenweb